Sluiting pand Tiel vanwege drugs

Burgemeester Beenakker heeft besloten een bedrijfsruimte aan de Latensteinse Rondweg 4-08 in Tiel voor één jaar lang te sluiten. In het pand was een aanzienlijke hoeveelheid drugs aanwezig evenals de middelen om drugs te maken.

De burgemeester is bevoegd op grond van de Opiumwet om over te gaan tot sluiting van panden en woningen als in die woningen bepaalde soorten drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt of voor dit doel aanwezig zijn. Dit wordt ook wel de wet Damocles genoemd. Uit politie-informatie is gebleken dat dit van toepassing is en daarom is overgegaan tot sluiting van het pand.

Beleidsregel

Sinds maart 2016 geldt er in Tiel aanvullend op de Opiumwet een beleidsregel. Deze beleidsregel is door de burgemeester vastgesteld en gepubliceerd. In deze beleidsregel staat onder andere wanneer een pand of woning wordt gesloten en voor hoe lang. Sinds maart 2016 zijn de eigenaren en betrokkenen van acht panden gewaarschuwd voor een dreigende sluiting.

Verbod om de ruimte te betreden

Het is op grond van de Algemene plaatselijke verordening verboden om de gesloten ruimte te betreden. Hierop wordt toegezien. De eigenaar kan de burgemeester verzoeken de sluiting op te heffen.

Share

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up