Op 3 april jl. maakten de burgemeesters van de gemeenten Lingewaal, Geldermalsen en Neerijnen de drie namen bekend die in beeld zijn voor de fusiegemeente zoals die vanaf 1 januari 2019 is gevormd: het wordt West Betuwe, Waal en Linge of Betuwewaard.

De drie gemeenten willen inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de fusie. Zij hebben een belangrijke stem bij het bepalen van de naam voor de nieuwe gemeente.

De eerste twee weken van februari konden alle inwoners suggesties voor de nieuwe gemeentenaam indienen. Een naamgevingscommissie van acht inwoners onder voorzitterschap van Renée Koning van het Gelders Genootschap boog zich over de inzendingen en koos daar drie keuzenamen West Betuwe, Waal en Linge en Betuwewaard uit.

Inwoners vanaf 12 jaar konden tot en met 19 april stemmen op hun favoriete naam. De naam met de meeste stemmen wordt vanaf 1 januari 2019 de nieuwe gemeentenaam. Eind april wordt de uitslag bekend gemaakt.

De drie gemeenteraden moeten die keuze eind mei of begin juni nog wel formeel maken. De raden hebben begin dit jaar al besloten dat ze de uitslag van de stemming volgen.

Share

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up