Rivierenland stijgt naar 4e plaats Logistieke Hotspot Verkiezingen 2017

 

De LHR heeft een grote sprong gemaakt in de verkiezing van de logistieke hotspot van het jaar: van plaats 8 naar plaats 4. Dit is een beloning voor alle partijen in de regio die bijdragen aan de logistieke positie van de regio.

De verkiezing kent dit jaar een nieuwe opzet. Voor het bepalen van de ranking van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland heeft Logistiek tezamen met een panel van uiteenlopende deskundigen in de logistiek diverse regio’s aan de hand van een online enquête vergeleken op basis van zes criteria:

 1. beschikbaarheid van geschikt personeel
 2. beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
 3. medewerking van overheid/ gemeenten
 4. inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
 5. aanwezigheid van goede infrastructuur
 6. bereikbaarheid van logistieke knooppunten

Rivierenland doet het dus goed op deze punten. We zien dat aan de toenemende belangstelling, nationaal én internationaal, van bedrijven voor onze regio. Daarnaast besteden bedrijven die al in Rivierenland gevestigd zijn steeds meer aandacht aan hun logistieke processen en hebben zij interesse in optimalisering van de modal shift (meer over water en spoor) en vermijden van leeg vervoer.

Binnenkort komen er meer gegevens over de scores van de hotspots. In onze eerstvolgende reguliere nieuwsbrief komen wij daarop terug.

Einduitslag Logistieke Hotspot verkiezing 2017

 1. (2*) West-Brabant (Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom-Moerdijk)
 2. (1) Venlo-Venray
 3. (3) Tilburg-Waalwijk
 4. (8) Rivierenland (Tiel-Geldermalsen)
 5. (4) Oss-Veghel-’s-Hertogenbosch
 6. (11) Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein-Vianen
 7. (14) Keyport Midden Limburg (Roermond-Weert)
 8. (5) Eindhoven-Helmond
 9. (6) Schiphol
 10. (10) Twente (Almelo-Hengelo-Enschede)
 11. (7) Arnhem-Nijmegen
 12. (13) Rotterdam-Nieuw Reijerswaard
 13. (9) Zuid-Limburg (Maastricht-Heerlen-Sittard-Geleen)
 14. (19) A12 Corridor (Lansingerland-Zoetermeer-Zuidplas-Waddinxveen)
 15. (16) Liemers (Duiven-Westervoort-Zevenaar-‘s-Heerenberg)
 16. (12) Maasvlakte I en II
 17. (17) Noordzeekanaalgebied (havengebied Amsterdam-Westas)
 18. (20) Vlissingen-Terneuzen
 19. (15) Zwolle-Kampen-Meppel
 20. (23) Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen)

Zie ook: www.logistiek.nl

Share

West Betuwe nieuwe naam fusiegemeente GNL

Tijdens een persconferentie gehouden op 26 april 2017 is de nieuwe naam bekendgemaakt. Inwoners konden op drie namen stemmen: West Betuwe, Betuwewaard en Waal en Linge. Deze namen werden geselecteerd uit honderden ingezonden ideeën.

In totaal brachten 2357 inwoners een stem uit. Dat is 5,5% van alle stemgerechtigden. De drie gemeenten (Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal) gaan fuseren in 2019. De gemeente West Betuwe telt dan zo’n 50.000 inwoners.

Share

Economic Board FruitDelta Rivierenland geïnstalleerd

Op 27 maart is de Economic Board FruitDelta Rivierenland geïnstalleerd.

 

Als het krachtige samenwerkingsverband FruitDelta Rivierenland zetten overheid, onderzoek, onderwijs, ondernemers en ondernemende burgers (de 5 O’s) zich in voor ambities, opgaven en projecten die de drie economische speerpunten Agribusiness, Economie en Logistiek en Recreatie en Toerisme in onze regio een boost gaan geven.

Een eigen Regionaal Investeringsfonds maakt het mogelijk om (publiek)private projecten te stimuleren en initiatieven uit de markt en netwerken in de samenleving aan te jagen en te cofinancieren. De Economic Board beheert dit fonds.

 Zie ook: www.fruitdelta.nl en op YouTube: FruitDelta
Share

Sluiting pand Tiel vanwege drugs

Sluiting pand Tiel vanwege drugs

Burgemeester Beenakker heeft besloten een bedrijfsruimte aan de Latensteinse Rondweg 4-08 in Tiel voor één jaar lang te sluiten. In het pand was een aanzienlijke hoeveelheid drugs aanwezig evenals de middelen om drugs te maken.

De burgemeester is bevoegd op grond van de Opiumwet om over te gaan tot sluiting van panden en woningen als in die woningen bepaalde soorten drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt of voor dit doel aanwezig zijn. Dit wordt ook wel de wet Damocles genoemd. Uit politie-informatie is gebleken dat dit van toepassing is en daarom is overgegaan tot sluiting van het pand.

Beleidsregel

Sinds maart 2016 geldt er in Tiel aanvullend op de Opiumwet een beleidsregel. Deze beleidsregel is door de burgemeester vastgesteld en gepubliceerd. In deze beleidsregel staat onder andere wanneer een pand of woning wordt gesloten en voor hoe lang. Sinds maart 2016 zijn de eigenaren en betrokkenen van acht panden gewaarschuwd voor een dreigende sluiting.

Verbod om de ruimte te betreden

Het is op grond van de Algemene plaatselijke verordening verboden om de gesloten ruimte te betreden. Hierop wordt toegezien. De eigenaar kan de burgemeester verzoeken de sluiting op te heffen.

Share
Scroll Up