Het is wat aan de late kant in de voorbereiding, maar vanavond wil de PvdA een motie indienen vreemd aan de orde van de agenda, over de Nacht van de Nacht.
Aanstaande zaterdag is voor de twaalfde keer de Nacht van de Nacht, waarbij gemeenten, bedrijven en huishoudens aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling. De gemeente Tiel doet daar nu niet aan mee en zaterdag is wel erg kort, maar wij willen het college wel verzoeken om volgend jaar mee te doen. Meedoen kan al door het verlichting van en om het stadhuis die avond en nacht zoveel mogelijk uit te doen en bijvoorbeeld aandacht aan de Nacht van de Nacht te besteden in Tiel Actueel. Op dit moment doen al een kleine veertig gemeenten mee.
Overigens worden er tijdens die avond en nacht ook allerlei activiteiten georganiseerd. In de buurt wordt bijvoorbeeld een kaarsjeswandeling georganiseerd op het landgoed Soelen in Zoelen. Ook Landgoed Mariënwaerdt doet mee en organiseert huifkartochten en landgoedwandelingen met een boswachter. De scouting in Ommeren leert mensen navigeren in het duister door middel van de stand van de sterren. Voor meer informatie, zie www.nachtvandenacht.nl.
Share

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up